Hvilke tegn kan et domenenavn inneholde? Skriv ut

  • domenenavn, domeneregistrering
  • 0

Et domenenavn kan kun inneholde bokstavene A-Z, sifrene 0-9 og bindestrek (-), i tillegg til et punktum (.) som benyttes for å gruppere domenene i hierarkier, f.eks. under .no eller .com. Under noen toppnivå-domener tillates dessuten internasjonale tegn slik som Æ, Ø og Å, men disse blir kodet på en spesiell måte slik at det kodede domenenavnet bare inneholder A-Z, 0-9 og bindestrek.

Et domenenavn må minimum bestå av 2 tegn og maksimalt 63 tegn før punktumet. I tillegg gjelder egne regler for de forskjellige toppnivå-domenene. For å finne ut om et domenenavn er lovlig å registrere, prøv å søke etter det på domenetorget.no og se om du får en feilmelding eller ikke.

I et domenenavn er det ikke forskjell på store og små bokstaver, slik at Domenetorget.no er det samme domenenavnet som domenetorget.no. Det vanlige er å oppgi domenenavn med bare små bokstaver. Legg også merke til at prefikset "www." vanligvis ikke er en del av domenenavnet det kan søkes om. Hvis en webside f.eks. heter www.mittnavn.no, så er selve domenenavnet egentlig bare mittnavn.no, mens www.mittnavn.no er ett av mange mulige subdomener under mittnavn.no.


Var dette svaret til hjelp?

« Tilbake