Hvem kan foreta en domenregistrering?

For domeneregistrering under .no gjelder følgende betingelser:

1. Søkeren må være en privatperson over 18 år bosatt i Norge eller en organisasjon/et firma som er registrert i enhetsregisteret og innehar et 9-sifret organisasjonsnr.
  2. Private: For private over 18 år kan man registere inntil 5 domener direkte under .no. For å kunne registrere et .no domenenavn som en privatperson må man benytte seg av et PID nr. dette er et unikt generert id basert på fødsels og personnr. Dette kan opprettes på pid.norid.no
  3. Foretak: For foretak som innehar et organisasjonsnummer bestående av 9 siffer vil det tillates 100 domenenavn per innehaver direkte under .no

For både Private og Foretak kan man også registere 5 domenenavn under hvert av de geografiske underdomenene (.oslo.no, .bergen.no osv)

For domeneregistrering under subdomenet .priv.no er kravene at man er:

1. Over 18 år
  2. Bosatt i Norge
  3. Registrert i Folkeregisteret med fødselsnummer eller D-nummer

For enkelte organisasjonstyper kan ikke registrere .no-domener selv om de har eget organisasjonsnummer. Dette gjelder bl.a. underenheter, utenlandske enheter, tingsrettslige sameier, eierseksjonssameier og organisasjoner av typen "Annen juridisk person". En fullstendig liste over organisasjonsformer som kan registrere .no-domener finner du her.

For domeneregistrering under .eu må man ha en adresse i et EU-land eller et av EØS-landene (Norge, Island og Liechtenstein). For domeneregistrering under .fr og .it må man ha adresse i EU, EØS eller Sveits.

For de andre toppnivå-domenene som Domeneshop tilbyr gjelder ingen slike begrensninger. Her kan både organisasjoner og privatpersoner søke, og det er ingen begrensning i antall domenenavn per søker.