Hva er et PID nr. ?

Når du skal bestille domenenavn som privatperson, trenger vi fødselsnummeret ditt for å vite at du er deg. For å beskytte fødselsnummeret videre i kundeforholdet, lager du en egen person-ID hos Norid. Den bruker du istedenfor fødselsnummeret når du skal bestille et domenenavn og for videre oppfølging av abonnementet.

For å få en person-ID, må du ha fylt 18 år og være bosatt i Norge.

For å få en personlig-ID hos Norid må du hos dem

• Legg inn fødselsnummeret (11 siffer) og navnet ditt slik det er registrert i Folkeregisteret.
  • Vi kontrollerer opplysningene mot Folkeregisteret og lager en person-ID som du får tilsendt.

Du kan få ut ID-en på nytt hvis du har mistet den. Hvis du har fått en person-ID og den ikke er tatt i bruk etter seks måneder, vil Norid slette dine  personopplysninger. Da må du lage en ny person-ID før du kan bestille domenenavn.

Dette kan opprettes på pid.norid.no