Kan jeg bestille et .no domene uten å ha et organisasjonsnummer?

Nei. I følge rådende domenepolitikk må man ha et organisasjonsnummer for å kunne registrere .no domener. For registrering av subdomener under f. eks .idrett.no (idrettslag) er ikke eget nummer påkrevd. Det er da nok å sende inn dokumentasjon til Norid om at organisasjonen eksisterer.

For å få et eget organisasjonsnummer må man registrere seg i Brønnøysundsregisteret. Den enkleste måten er å registrere et enkelmannsforetak, det er også gratis å registrere. Du fyller da ut Samordnet registermelding. Behandlingstiden er ca. 3 uker.